Logotyp för Föreningen Blindas Väl.

Martin Forstner - Entreprenör

 

- Jag är en visionär och entreprenör, säger Martin Forstner. Han som startat företaget och nätverket Synskadade Massörer i Sverige. Martin är på språng när jag ringer upp, men envisas ändå med att prata. Han käppar sig fram genom ett trafikerat Stockholm medan vi samtalar.
- Jag ska på kryssning. Nätverksmöte för företagare. Det är bra med mingel och att skapa nya kontakter, säger han entusiastiskt.

Martin F

Tidigare arbetade Martin som säljare. Han sålde begagnade datorer och kringutrustning. Men i samband med IT-kraschen förlorade han jobbet. Kort därpå bestämde han sig för att sadla om. Han gick en massörutbildning och startade eget.
- Företaget fick namnet MassageMartin. Men snart upptäckte jag hur kunderna fokuserade på min synskada istället för själva massagen. De hade mycket frågor. Martin tänkte om. Lika bra att kunderna känner till synskadan från början. Han döpte om företaget till Synskadade massörer.
Började samtidigt klura på möjligheten kring ett nätverk. Ett nätverk dit han ville knyta andra synskadade massörer i landet. Och det var först då han hörde talas om storheten av detta koncept i asiatiska länder.
- Kombinationen massör och synskadad har hög status där. Man sägs vara bättre, eftersom man har en annan känsel. Är du bättre då? Undrar jag. - Svårt att säga. Jag har inget att jämföra med. Men att jag till vardags använder händerna mer än seende gör, är säkert ingen nackdel.

När vi pratas vid har Synskadade massörer varit igång i 1,5 år. Och Martin kämpar med marknadsföring och att öka antalet kunder. Planen är att så småningom anställa massörer med synnedsättning och att ytterligare bygga ut nätverket. -Det finns tyvärr många arbetslösa med synskada, så det skulle vara häftigt om jag kunde bidra med jobb till fler.

Martin hörde talas om Blindas Väl när han gick sin massörutbildning. Han sökte pengar till en el-styrd massagebänk. Utöver det har han fått stöd till marknadsföring. - Jag tycker att styrelsen för Blindas Väl är väldigt kompetent. De förstår sig på affärer, dess problem och möjligheter. De betyder mycket för mig.

Namn:

Martin Forstner

Född:

1969

Bor:

Solna

Familj:

Mor och bror. Mellan två förhållanden.

Sysselsättning:

Egen företagare. Massageterapeut.

Intresse:

Få företaget att gå runt. Resa, restaurangbesök och dans.

Förebild:

Människor som vågar.

Motto:

Bättre 1000 idéer, än inga alls. 997 dåliga och 3 bra. Ingen minns en fegis.

Hemsida:

http://www.synskadademassorer.se/