Logotyp för Föreningen Blindas Väl.

Sten Lindén - Musiker


- Som ung utbildade jag mig till pianostämmare vid Tomteboda blindskola berättar Sten Lindén. Men människors intresse för att köpa pianon och hålla dem välstämda har minst sagt rasat. Idag är den marknaden nästan död.
Sten fick jobb som ljudtekniker vid en folkhögskola vilket han arbetade med ett tjugutal år tills skolan inte behövde hans tjänster längre.

Sten Lindén

- Så satt jag här i lilla Timrå och funderade över vad jag skulle göra av resten av mitt liv mins Sten. Visserligen hade jag fått förtidspension så jag svalt inte, men dagarna blev så långa. Och jag har ju alltid spelat musik så jag ville försöka att spela så att säga mer offentligt.


Sedan något år är han en väl sedd underhållare vid äldreboenden i sin närhet.
- Det började i mycket blygsam skala men växer långsamt. De gamla liksom lever upp då jag spelar låtar som de känner igen säger han.
Vilken är den mest önskade låten undrar jag.
- Det är nog Där rosor aldrig dör.

Varför sökte du bidrag från föreningen Blindas Väl?
- För att kunna satsa mer på musiken behövde jag nya keyboard, och min pension räckte absolut inte till dessa instrumentinköp.

Har du fler intressen än musik och ljudteknik?
- Jag går ut med ledsagare nästan varje dag, och så läser jag böcker ibland.
Och vid en del storhelger åker jag till SRF:s kursgård Almåsa utanför Stockholm. För mig som inte är så händig i köket är det extra mysigt att få sätta sig vid dukat bord.

Sten Lindén 2

Du som gästar Almåsa då Sten är där, passa på, önska en låt och varför inte just låten Där rosor aldrig dör.