Susanne sett bakifrån skriver på en bärbar dator med sin hemsida på skärmen.

Susanne Arnesson – Butik, spa och tillgänglighet

Vem är du?

– Jag heter Susanne Arnesson, och är blind sedan många år tillbaka. Jag bor tre mil söder om Växjö där jag även har mitt företag. Närmare bestämt i Grimslöv. Jag startade mitt företag 2006, och byggde butik och salong i anslutning till vårt hus. Jag utbildade mig till massageterapeut och spaterapeut. Jag är även utbildad taktil massör. Innan jag startade mitt företag arbetade jag med digital tillgänglighet och utbildning för andra synskadade på Iris Hadar.

Vad har du fått bidrag till från Blindas Väl?

– Jag har fått bidrag från Blindas Väl vid flera tillfällen. Dels till mina utbildningar, men även till marknadsföring såsom hemsida och broschyrer. Efter ett par år startade jag en e-handel för att öka min försäljning. Även då fick jag stipendium.
När pandemin kom drabbades mitt företag rejält, och jag blev av med mitt uppdrag inom företagsmassage på Visma i Växjö, eftersom alla började arbeta hemifrån. Då bestämde jag mig för att satsa på att arbeta som digital tillgänglighetskonsult igen, och ta in det i mitt företag. Jag sökte stipendium och fick bland annat stöd till ett digitalt visitkort som är en enklare hemsida där jag kunde marknadsföra mig och hitta nya affärsmöjligheter.

Vad har stödet från Blindas Väl betytt för dig, din sysselsättning och försörjning?

– Stödet från Blindas Väl har varit till stor hjälp för mig. Både för att utveckla mig själv och mitt företag, och att jag nu efter 16 år fortfarande driver mitt företag och försörjer mig på det.

Läs mer om Susanne på hennes hemsida:
Naturliga Rum – Hudvård, skönhet och underkläder.

www.naturligarum.se

www.susannearnesson.se

Foto: Mats Samuelsson

Susanne står och masserar kund som ligger på brits
Susanne står bakom kassadisken i sin butik. I bakgrunden kläder och skönhetsprodukter.